>Karamelli Puding

>karamellipuding Tarifi, Nilüfer’le Mutfak Sohbetleri‘nden aldım. Çok aşina olduğumuz bir tadı var; sütlü misafir şekerinin aynısı.


Bence şekeri biraz azaltılabilir (çeyrek su bardağı kadar) ama şekerli sevenler bu haliyle daha çok sevdiler. Çikolata Tabanlı Karamelli Puding, bundan daha başarılıydı ama bunun yapımı çok daha pratik.


Malzemeler

1 lt. süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
6 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı

Şeker karamelize edilir, içine kaynayan (ya da olabildiğince sıcak) süt dökülür. Su ve nişasta karışımının ilavesiyle kıvamı bağlanır, kaselere paylaştırılır. Bu ölçülerle, porsiyon başına 1,5-2 kepçe arası miktarda paylaştırdığım kaselerden 7 adet doldu.

Reklamlar

2 thoughts on “>Karamelli Puding

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s