>Ali Nazik Kebabı

>


Malzemeler


5 adet kemer patlıcan

1 kase yoğurt
1 diş sarımsak

250 gr. kıyma
1 domates
tuz, baharatlar
sıvı yağ

Yapılışı

Patlıcanlar közlenir. Soyulup bıçakla ufaltılır ve servis tabağına alınır. Üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirilir. (Genelde, patlıcan ve yoğurt karıştırılarak kullanılıyor fakat ayrı katmanlar halinde servis edilmesi bana daha iştah açıcı göründüğü için ikisini karıştırmıyorum.)

Sıvı yağda kıyma kavrulur, rondodan geçirilmiş domates ilave edilip suyunu çektirinceye kadar pişirilir. Tuz ve istenilen baharatlar ilave edilir. Yoğurdun üstüne kavrulmuş kıymanın ilave edilmesiyle yemek hazırdır.

Bu ölçüler, 3 porsiyon için yeterlidir.

Reklamlar

4 thoughts on “>Ali Nazik Kebabı

  1. >Az yağlı dana etinden çektiriyorum genelde. NEresi olduğunu da bilmiyorum. MArketlerde kuşbaşından biraz daha iri doğranmış, kıyma da çektirilebilen etler var ya, kimi az yağlı kimi çok yağlı ve çok yağlı olanında kıymalık yazar, ben işte ondan daha az yağlı olanını tercih ediyorum ama bu eşimin damak zevkine uygun olsun diye öyle. Siz nasıl isterseniz öyle olur bence.Ali Nazik için ustaların özel tercihi nedir, hiç bilmiyorum.Kolay gelsin 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s