>Bolonez Soslu Makarna

>

Bolonez sos, lazanyada kullandığımız sos. Tarifinde havuç olmasına ve hatta internetteki birçok tarifte havuçla beraber kereviz de olmasına rağmen, mevsim dolayısıyla ikisini de kullanmadım.

Malzemeler


1 paket makarna
300 gr. kıyma
1 soğan
1-2 diş sarımsak
3 domates
1 havuç rendesi
tuz, nane, kekik, pul biber vs.
sıvı yağ

Yapılışı

Sıvı yağda sırasıyla soğan, sarımsak ve kıyma kavrulur. (Havuç rendesi kullanılıyorsa bu aşamada eklenir.) Rondodan geçirilen domatesler eklenir. Suyunu biraz çekince tuz ve istenilen baharatlar ilave edilip ocak kapatılır.

Makarna, çelik tencerede kaynamakta olan tuzlu suya atılır. Tekrar kaynama noktasına gelince ocak kapatılır, tencerenin kapağı da kapatılır ve suyun sıcaklığıyla 16 dakika pişmeye bırakılır. Süresi dolunca süzülür ve sosla birlikte servis edilir.

Reklamlar

2 thoughts on “>Bolonez Soslu Makarna

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s