>Limonlu Parfe

>

Lezzet ötesi bir şey. Tarifi buradan aldım ve aslında ilk denemem olduğu için 200 ml. krema ile uyguladım. Küçük bir Borcam tencereye koyup dondurdum. Bu haliyle (tercih edilen porsiyon miktarına göre) 4-6 porsiyon çıkıyor, ama o kadar hafif ki; kalorisi düşündürmese hepsini bir oturuşta tüketmek de mümkün.

Tarifin orijinalinde limon suyu da vardı, ben kullanmayı unuttum fakat limon aroması yeterli geldi.

Malzemeler

400 ml. sıvı krema
2 çay bardağı pudra şekeri
4 dilim limonlu kek
2 limon kabuğu rendesi
1 küçük limon (çok ince dilimlenmiş)
1 paket vanilya
dövülmüş ceviz / fındık / Antep fıstığı vs.

Yapılışı

Sıvı krema, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilya biraraya getirilip çırpılır. Ufalanmış kek parçaları, dilimlenmiş limon ve ceviz eklenip karıştırılır. Borcam tepsiye yayılıp buzlukta dinlendirilir. 5-6 saat sonra servise hazırdır.

Kremayı çırparken dikkat edilecek bir nokta; kremanın bir aşamadan sonra tereyağa dönüşme eğilimidir (zaten evde tereyağı elde etmenin bir yolu kremayı çırpmaktan geçer), o yüzden kıvamını bulduktan sonra çok uzun süre çırpmamak gerekiyor.

Reklamlar

2 thoughts on “>Limonlu Parfe

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s