>Susamlı Halka

>

Malzemeler


250 gr. eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
0,5 çay bardağı limon suyu + sirke karışımı
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne)
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

Hamur dinlendirildikten sonra halkalar haline getirilip üzerine yumurta akı sürülür, susam serpilir. 180-200 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s