>Üzümlü Topkek


Malzeme listelerinin verdiğim linktekilerden farklı olması unutkanlığımdan değil, tarifleri yorumlamamdan kaynaklanıyor. Mesela kuru meyve olarak kuru üzüm kullanıyorum, portakal kabuğu veya limon kabuğu rendesini de çok yakıştırıyorum bu tip tariflere.

Bu tarif, benzerlerinin içinde en beğendiğim, en süngersi kıvamda olanı. Sadece topkek olarak düşünmemiz şart değil. Bu ölçü, 26-28 cm’lik bir kalıba da uygundur ve de üzümleri asla çökmez.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kuru üzümler unlanarak eklenir.

170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.

Not: Tarifi buradan aldım.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s