>Sodalı Börek

>

Malzemeler


250 gr az yağlı beyaz peynir

1 demet maydanoz

4 adet yufka

1 çay bardağı sıvı yağ

2 şişe (40 cl) maden suyu (veya 1 şişe maden suyu + 1 çay bardağı süt)

2 yumurta

Yapılışı


1 yufka bütün olarak ve kenarlarından sarkacak şekilde tepsiye (büyük kare borcam) serilir. İkinci yufka ikiye bölünür, her bir parça kırıştırılarak tepsiye eşit şekilde serilir. Üçüncü yufka da ikiye bölünür. Bu defa sadece bir yarısı tepsiye serilir. Peynirli ve maydanozlu için tamamı tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayılır. Üçüncü yufkanın kalan yarısı peynirli için üzerine kırışık olarak serilir. Son yufkanın kenar kısımları genişçe koparılıp orta kısmı tepsi ölçülerinde bütün olarak bırakılır. Koparılan kenarlar parça parça tepsiye yayılır. Tepsinin en altına serilen ve dışına sarkan yufka iç tarafa çevirip katlanır. Tepsi ölçülerinde kesilen yufka tepsiye serilir. Kenarına taşan kısımlar böreğin altına sıkıştırılır. Börek kuru halde iken dilimlenir.

Sıvı yağ, maden suyu ve yumurtadan oluşan harç, bir tel yardımıyla çırpılır. Karışım, kesilmiş yufkaların üzerine gezdirilir. 1 saat oda sıcaklığında bekletilir. Önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirilir.

Daha büyük dikdörtgen borcam için 5 yufka kullanılır.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s