>Katmer Poğaça

>

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un

Arasına;

yaklaşık 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
200 gr beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı

Ilık süt, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğurulur. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırılır. Her parça tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurlar üstüste dizilerek, her parçada bu işlem tekrarlanır. En üsttekine yağ sürülmez. Üstüste dizilmiş hamurlar oklava yardımıyla 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür. 16’ya bölünür (sigara böreği şeklinde kesilir), peynir koyarak sarılır. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s