>İnegöl Köfte

>

Malzemeler

1 kg. kıyma (dana döşünden)
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı su
2 orta boy soğan
1 silme yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu (limon suyu ve karbonat, 1 tatlı kaşığı da olabilir)
1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı

Kıymanın içine su ve galeta unu karıştırılıp yoğrulur.

Limon suyu ve karbonat bir bardakta karıştırılıp kıymaya ilave edilir. Soğan rendelenir, kıymaya ilave edilip tekrar yoğrulur. Tuz (ve istenirse baharatlar) ilave edilir. Bezelenir ve saklama kabına alınıp buzdolabında dinlenmeye alınır. (Bir kısmı ayrılacaksa, bu aşamada buzluğa koyulur.)

10-12 saat dinlendirildikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika (veya köfteleri parmak kalınlığında, ince-uzun şekilde bezeleyip teflon tavada 3-5 dakika) pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s