>Açma / Poğaça

>

Tarif, Mehmet Dayımdan.


Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülür)
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su (ılık)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 paket instant maya / 1 paket yaş maya (42 gr)
aldığı kadar un

Yapılışı

Önce sıvılar karıştırılır, sonra un ve maya ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yakalanınca ılık bir ortamda üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Kabarınca 16 açma veya 32 boğaça yapmak için hazırdır. Ama 16 beze yapıp resimdeki gibi tombul poğaçalar da elde edilebilir, pastanelerdeki gibi…

Açma için bezeler merdane ile inceltilip içine oda sıcaklığında tereyağı sürülür, rulo yapılıp her iki ucundan birbirinin tersi yönde bükülüp iki ucu biraraya getirilir (gevrek gibi). Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s