>Tahinli Çıtır

>

Aslında bu tarifi kurabiyeler sınıfında ele almakla doğru yapmıyorum belki ama başka bir sınıfa da girmiyor pek. Annemin pratik ikramlarından biridir ve çıtır çıtır, çok lezzetlidir gerçekten, özellikle tahin sevenler için.

Malzemeler

yufka
toz şeker
tahin
dövülmüş ceviz

Yapılışı

Yufka tezgaha serilir, rulo yapıldığında yanlarının gevşek kalmaması için her iki yandan biraz daraltılır, kesilen parçalar yufkanın üzerine koyulur. Bir avuç toz şeker serpilir, kaşıkla tahin gezdirilir, ceviz kırıkları serpilir.

Rulo yapılır ve 7’ye bölünür. Yağlanmış tepsiye dizilip üstüne de sıvıyağ sürülerek 210 derecede esmerleşene kadar pişirilir. Üstüne pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Reklamlar

2 thoughts on “>Tahinli Çıtır

  1. >vallahi bunu hiç yemedim de görmedim de ama çok pratik görünüyor.evde de kullanamadığım tahinim var denesem bi r diyorum tadı nasıl bir şey acaba Meliha ablacım?

  2. >Çok güzel, biz çok seviyoruz, annem hep yapar, bunu da annem yaparken çekmiştim zaten. Akşam misafir geleceğini, güzdüz misafirlikteyken haber almıştı, eve gelir gelmez 15 dakikada hazırlanıyor zaten 3-4 yufkayla. İlk aklına gelen tatlı çeşidi bu oluyor 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s