>Susamlı Çubuk

>

Malzemeler

125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı limon suyu + sirke karışımı (veya herhangi biri)
1 yumurta akı
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
mahlep (tercihe bağlı)

Üzeri için

2 yumurta sarısı
susam
çörekotu

Yapılışı

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Tercihen hamur dinlendirilir (poğaça gibi tuzlu hamurları dinlendirmek hamurun kıvamına iyi geliyor). Merdaneyle ince uzun bir dikdörtgen şeklinde açılır ve şeritler kesilir. Şeritler tezgahta ileri geri hareket ettirilerek düzgün bir silindir haline getirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörekotu serpilir. 180-200 derecedeki fırında pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s