>Rulo Kurabiye

>

Malzemeler

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 yumurta

1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Yapılışı

Unun tamamı koyulmadan hamur ikiye ayrılır ve yarısına kakao eklenir, sonra her iki parça hamur da un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Merdaneyle dikdörtgen şeklinde ayrı ayrı açılıp üstüste koyulur, rulo yapılır ve buzlukta 20 dakika dinlenmeye bırakılır. 6-8 mm kalınlığında dilimlenir ve 175 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

2 thoughts on “>Rulo Kurabiye

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s