>Poğaça

>

Malzemeler

2 yumurta
125 gr. eritilmiş tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi

250 gr. tulum loru / çökelek / peynir
maydanoz
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)

Yapılışı

Yumuşak bir hamur yoğurulup 45 dakika bekletilir (bekletilmesi önemli bir püf noktasıdır). Hatta önceki akşamdan yoğurulup buzdolabında bekletilse de olur. 30-32 bezeye ayrılıp poğaça şekli verilir. 200 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s