>Kavala / Yunanistan Kurabiyesi

>

Malzemeler


250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 su bardağı kavrulmuş un
1 su bardağı tuzsuz badem (bıçakla 3-4 parçaya bölünüp kavrulmuş)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üstüne serpmek için pudra şekeri
(hamuru toparlamakta çok zorlanırsak (unu fazla gelmiş olabilir) 1 yumurta akı ekleriz)

Yapılışı

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp ay çöreği şekli verilir. 160 derecede fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirilir, çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. Bu ölçüden 20-22 adet çıkar.

Önemli bir püfü vardır; unu az gelirse kurabiyeyi kaşıkla yersiniz. Çünkü tuttuğunuz yer elinizde kalır, önce ay şeklindeki kurabiyenizin iki ucu kopar, her bir kurabiye 3 parçaya ayrılır; tecrübeyle sabittir 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s