>Kısır

>

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağından çok az eksik su
1 demet maydanoz (demet çok kalınsa yarım demet yeterlidir)
1 demet dereotu
1 demet nane (taze nane yoksa kuru nane)
7-8 tane taze soğan
kırmızı lahana (olmasa da olur ama renk veriyor)
1 kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
biraz kimyon, sumak, kekik, karabiber

Yapılışı

Su kaynatılır, içine nar ekşisi ve salçalar karıştırılır ve bu suyla bulgur ıslatılır. Kabarınca, tuzu, ekşisi ve baharatları ilave edilir, karıştırılır. Yeneceği zaman yeşillikler ilave edilir.


Bir çay bardağı bulguru bir kase kısır olarak hesaplayabiliriz. Bu kase, doyurucu büyük bir kase. Çeşitli ikramlar varsa, daha azı da yeterli tabi porsiyon olarak. Büyükçe bir su bardağı ile ölçüyorum, 3 çay bardağına tekabül ediyor.

Reklamlar

2 thoughts on “>Kısır

  1. >Teşekkür ederim canım. İnşallah bir an önce bütün tariflerimi yazabilirim, bir ayı geçmesin de 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s