>Çikolatalı Tart

>

Tarifi Yeşim Abla‘dan öğrendim ve kremasını farklı uyguladım. Tart hamuru, klasik tart hamuru değil; kek gibi pişirilen bir tarif. Bu şekliyle, imalatı bana çok kolay geliyor.

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

Krema

200 ml. krema
200 gr. bitter çikolata

Yapılışı

Hamur, kek gibi çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür, 170 derecede pişirilir.

Krema ocağa alınır, kaynama noktasına gelince altı kapatılır, içine çikolatalar atılır ve karıştırılarak eritilir. Tartın boşluğuna dökülür, tart buzdolabında bekletilir.


Yapıldıktan bir gün sonra servis yapılması tercih edilmelidir, çünkü ilk gün kreması soğusa da akıcılığını tam olarak kaybetmiyor.

Reklamlar

2 thoughts on “>Çikolatalı Tart

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s