>Kuru Patlıcan Dolması

>

Malzemeler
20 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 dal taze soğan
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı pul biber
tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane

Yapılışı

Patlıcanlar 10-15 dakika haşlanır. İçi hazırlanıp doldurulur. Kısık ateşte 60-70 dakika pişirilir.

Reklamlar

8 thoughts on “>Kuru Patlıcan Dolması

  1. >ellerine sağlık melihacım nefis görünüyor.üstelik bulgur harika bir lezzet katıyor…bu iç harcı ile yaprak sarıyorum.üzerine serviste sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ekliyorum.o da harika oluyor. tavsiye ederim. çok öptüm. hayırlı akşamlar…

  2. >eline sağlık meliha hanımcığım ben kuru dolmaları etli yapıyorum bir arkadaşım zeytinyağlıda güzel oluyor dedi denemek istiyordum tarifin iyi oldu.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s