>Tavuk Sarma

>

Çoğu tarifte olduğu gibi yine forumdan esinlendim. Hatta fırında ilk bütün tavuk pişirmem de forumdan aldığım cesaretle olmuştu. Sebzeli tavuk başlığından çok faydalandım.


Malzemeler

tavuk göğsü
mantar
havuç / biber (tercihe bağlı)
kaşar
tuz, karabiber, vs (tercihe bağlı, ben koymadım)

Yapılışı

Tavuk etleri ya dövülür (tavukçunun bu işi yapması daha kolay olur) ya da enine kesilir.
Mantar ve havuç yemeklik doğranıp sotelenir, tuz, baharat eklenir ve tavuklara paylaştırılır. Kaşar peyniri serpilir.

Kürdan yardımıyla kapatılır.


Üstüne limon, mayonez veya krema sürülebilir. 200 dereceli fırında, poşet içinde veya tepside açık olarak pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s