>Arnavut Ciğeri

>Tarif yine tarifdefteri’nden ve bu sefer deniz488 isimli üyeye ait.

Malzemeler

1/2 kg. ciğer
1 tatlı kaşığı sirke
1 avuç un
1/2 çay kaşığı karbonat
sıvı yağ

Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış olan ciğer, temiz bir kağıt ya da gazeteye yayılır. Üzerine sirke gezdirilir (kokusunu alması için). Diğer bir kağıtta un ve karbonat harmanlanır. Ciğerler asla yıkanmaz ve una bulanıp kızgın yağda kızartılır. Tavada çok sıkışık olmamaları gerekiyor ve pişme süresi asla 3 dk’yı geçmemelidir.

Reklamlar

One thought on “>Arnavut Ciğeri

  1. >melihacığım ağzımda çıkan aft için bende ciğer pişirdim.o an ev de kalabalık odluğundan neti açaıp bakmam mümkün olmadı.aklımda kaldığı kadarıyla hazırladım sirkeyi unutmuşum şimdi gördüm.ama uzun süre pişmediler gibi.ben de su ekleyip yumuşatmak zorunda kaldım.pişiren ben olunca ciğerleri yıkamadan edemedim belki ondan pişmemiştir hemen.ama o görüntüyle yiyemezdim heralde:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s