>Tekirdağ Köftesi

>

Malzemeler

1 kg kıyma
4 dilim ekmek içi
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1/2 çorba kaşığı kimyon
1/2 çorba kaşığı tuz

1/2 çorba kaşığı karbonat
1/2 çorba kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı pul biber
1 yumurta
1 çorba kaşığı ince irmik

Yapılışı

Önce birinci grup malzemeler yoğrulur (ya da tarife tam uymak için, mümkünse kıyma makinesinden geçirilir).

Ardından ikinci grup malzemeler ilave edilir ve tekrar yoğrulur. 12-24 saat buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün şekil verilerek pişirilir.

Reklamlar

3 thoughts on “>Tekirdağ Köftesi

  1. >Hayırlı uğurlu olsun inşallah sevgili medura. Yeni duydum bloğunu. Doldurmuşsun bile. Emin ol tariflerini severek deneyeceğim. Sevgiler.Sofra Şenliği

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s