>Elmalı Tart

Malzemeler

Hamur Malzemeleri

2,5 su bardağı un (aldığı kadar da denilebilir)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
30 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat

Dolgu Malzemeleri

4-5 elma (rendelenmiş)
2/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz (tercihe bağlı)

Yapılışı

Sert bir hamur yoğrulur. Hamurun 1/3’ü ayrılır. Kalan 2/3’ü, kenarları biraz yüksek olacak şekilde, 26 cm’lik kalıba veya tepsiye yayılır. Hamurlar buzdolabında beklemeye alınır ve bu arada elma püresi hazırlanır. Elmalar, şeker ve tarçın ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Varsa dövülmüş ceviz eklenir, tartın üzerine yayılır. Kalan hamur şeritler haline getirilir ve tartın üzeri kafes şeklinde kapatılır.

190 derecede kafesler kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s