>Rulo Pasta

>Utanarak söylüyorum; yapılışını çok zor zannettiğim için 3 yıl öncesine kadar hiç denemediğim bir tarifti. Meğer yağlı kağıtla rulo haline getirmek çok kolaymış 🙂

Malzemeler

Pandispanya

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

Krema

750 ml süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
60 gr. tereyağı
bir poşet krem şanti + 1 su bardağı soğuk süt (tercihe bağlı)

Yapılışı

Pandispanya malzemeleri çırpılıp, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökülür. Ben iki mini fırın tepsisine döküyorum, iki küçük pastam oluyor ama aslında büyük fırın tepsisinde daha iyi olur. 170 derecede 6-7 dakikada pişiyor, süreyi geçirmeden kürdanla kontrol etmek gerekiyor; fazla pişip rulo yaparken kırılmaması için.

Pişince yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılır. Üzerine nemli bir bez örterek ılınması için beklenir.

Tereyağı dışındaki krema malzemeleri çırpılarak pişirilir. Kaynayınca altı kapatılıp tereyağı eklenir, karıştırılarak erimesi sağlanır.

Biraz ılındığında krem şanti ilave etmek kıvamı için nefis bir sonuç veriyor. Bu, Oktay Usta’nın tavsiyesiydi. Krem şanti yerine çırpılmış süt kreması da eklenebiliyormuş (bu da forumdaki arkadaşların tavsiyesiydi), onu henüz denemedim, deneyince yazarım 😉

Krema kullanıma hazır hale gelince pandispanya ile buluşturulur, arada muz veya çilek kullanmak tavsiye edilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s