>Ev Pizzası

>

Diğer pizzaları da evde yapabiliyoruz tabi de, bunu dışarıda yiyemiyoruz. Bildiğimiz pizzaya hiç benzemez ama başka isim de bulamadım. İsim bulmayı bekleyecek olsaydım ömrüm vefa etmeyebilirdi, o yüzden bu şekliyle kabul buyurmanızı istirham edeceğim efendim 🙂

Bazı akşamlar sofradayken “müsaitseniz yarım saat sonra sizdeyiz” telefonu gelir de bir telaş başlar ya, sofrayı toplamakla salonu süpürmek arasında basit bir ikram da planlamak lazımdır. Tabi eskiden derin dondurucu yoktu dolayısıyla kurabiye stoklarımız da yoktu, annem çoğunlukla bunu yapardı. Pratikliği hamurun dinlenmesine gerek olmamasından kaynaklanıyor.

Malzemeler

Hamur Malzemeleri

2/3 su bardağı sıvı yağ

6 çorba kaşığı yoğurt

8 çorba kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Üst Malzemeleri

3 yumurta

peynir (kaşar şart değil)

sucuk

domates

biber

Yapılışı

Hamur yoğurulup yağlanmış tepsiye yayılır. Üstüne 3 yumurta çırpıp dökülür, onun üstüne rendelenmiş peynir serpip, halka halka doğranmış sucuk, domates ve biberler yerleştirilir. 180-200 derecede pişirilir. Bu ölçü için 30 cm çapında tepsi uygundur.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s