>Krem Karamel

>Bu tatlıya verecek başka isim bulamadım, yoksa gerçek krem karamel gibi 6-8 yumurta ilavesiyle fırında pişirilerek yapılmıyor. Ayrıca orjinalinden yumurta kokusu dolayısıyla pek de hoşlanmıyorum. O yüzden bu şekilde olanını tercih ediyorum. Yıllardır yaptığımız bir tarif vardı, önce onu yazayım, lezzeti yerinde fakat kahve fincanından büyük kaplara koyulduysa ters çevirmek mümkün değildir kendisini, kırılır 🙂

1. Versiyon

Malzemeler

1 lt. üst
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı nişasta
2 yumurta sarısı

Karameli için

3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı su

Bütün malzemeler soğukken karıştırılır, sürekli çırpılarak pişirilir. Islak kaselere boşaltılır. Üstüne şeker karamelize edilip paylaştırılır.

Aşağıdakini de buradan almıştım. Ve de görüldüğü gibi ters çevirip servis yapmak mümkün, yumurtalar aklarıyla birlikte ilave edildiği için daha kıvamlı oluyor. Belki de önceki tarifte karamelin, tatlının üstüne dökülmesi de tatlının yarılmasında etken oluyor olabilir.

2. Versiyon

Malzemeler

4 su bardağı süt
12 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastasıi
2 yemek kaşığı un
1 su bardagı su

Karameli için

3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı su

Yapılışı

Önce karamel hazırlanıp kaselere paylaştırılır.
Bir yandan 4 bardak süt ve toz şeker bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta geri kalan malzemeler iyice çırpılır, kaynayan süte ilave edilir. Yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirilip kaselere dökülür. Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Reklamlar

2 thoughts on “>Krem Karamel

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s