>Karamel Sos

>Tarif, Yeşim Abla‘dan. Yalnız onun tarifinde ilave olarak dövülmüş ceviz vardı.

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
şekeri ıslatmak için az su
200 ml. krema

Yapılışı

Şeker ve su kısık ateşte karamelize edilir. Yavaş yavaş krema ilave edilir (köpürmesine aldırmadan). buzdolabında soğutulur ve profiterollerin, keklerin üzerinde servise hazırdır.

Kıvamı biraz sulu olup tatlının üzerinde uzun saatler kalmadığı akıp gittiği için son anda dökmeyi tavsiye ediyorum, bir daha yaptığımda kremaya biraz nişasta karıştırmayı denemek istiyorum, benden önce deneyenler olursa tavsiyelerine açığım.

Reklamlar

2 thoughts on “>Karamel Sos

  1. >meduracım ınan oyle sevındımki…boyle becerıklı ınsanların sayfa acmaları paylasmarını cook sevıyorum:D bunu forumda gormustum ama hanı ınsan bırbırınden gorunce daha bır farklı oluyor ya..işta oyle oldu banada denencekler arasına gırdı bıle:)ellerıne saglık canım arkadasım benım..(ama bu canım çoook içten canımmmm)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s