Çikolata Tabanlı Karamelli Puding

Şiddetle tavsiye edebileceğim bir puding! Hem şık, hem lezzetli. Karamel ve çikolata krizine kesin çözüm 🙂

Malzemeler

3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı su
200 ml krema
3 su bardağı süt
1/4 su bardağı nişasta
2 yumurta
1/2 paket vanilya
1/4 tatlı kaşığı tuz
60 gr. bitter çikolata

Yapılışı

Şeker ve su bir kaba alınıp kısık ateşte karamelize edilir. Ateşten alınıp içine krema eklenir (köpürecektir), karıştırarak tekrar kısık ateşe alınır, karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır.

Ayrı bir yerde süt, yumurta, nişasta, tuz, vanilya önceden çırpılmış olup ocaktaki karışıma ilave edilir. Kaynayınca 2/3 su bardağı kadarı ayrılıp içinde kırılmış çikolata parçaları kendi sıcaklığıyla eritilir.

Kaselere önce çikolatalı puding ardından karameli puding dökülüp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulmaya bırakılır.

Not: Tarifi Hatice‘den aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s