>Böğürtlen Reçeli

>Malzemeler

1 kg. böğürtlen
750 gr toz şeker
limon tuzu (yoksa limon suyu olabilir fakat limon tuzu küflenmeyi önlediği için birinci tercihim)

Yapılışı

Böğürtlenler bol su ile yıkanıp suyu süzülür. Bir tencereye koyulup, üzerine toz şeker ilave edilir. 1 gece bekletildikten sonra kısık ateşte karıştırmadan pişirilir. Son olarak limon tuzu/suyu ilave edilir. Ilınınca kavanozlara doldurulup soğuduktan sonra kavanozlar sıkıca kapatılır. Serin yerde muhafaza edilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s