>Patates Topları

>Malzemeler

8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, limon suyu (isteğe göre)
rendelenmiş havuç, doğranmış maydanoz veya dereotu, pul biber, sumak

Yapılışı

Patatesler haşlanır veya buharda pişirilir, ezme aleti ile ezilir, tereyağı, tuz ilave edilir. Toplar haline getirilip havuç, dereotu vs. ile kaplanır.
Bu ölçü ile 40-45 adet elde edilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s