>Yıldız Börek

>

Malzemeler

2 yufka
iç harç
sıvı yağ

süt

Yapılışı

Bir kasede süt ve sıvı yağı karışımı hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir ve bu karışımdan kaşık kaşık dökerek her tarafına yayılır. Üzerine diğer yufka serilir aynı işlem yapılır. İki katlı yufkanın karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde katlanır. Bu kata da yağ+süt karışımından sürülür. Aynı işlem, diğer kenarlar için de yapılır. Bu kata da sıvı harçtan sürülür. Kare şeklini almış yufkaların ortasına harç, kare ve diyagonal şekilde koyulur. Karenin köşeleri harcın üzerine kapatılır ve kenar ortaylardan ve köşegenlerden 8 dilim olacak şekilde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilip üzerine yoğurt sürülür ve susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 200C’de pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s