>Yeşil Kabaklı Kek

>

Tarif, tarifdefterinden yelda‘ya ait.

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak + 1/4 bardak toz şeker
1 bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
2 küçük kabak rendesi

2 su bardağı un
1 küçük kase iri dövülmüş ceviz
üstü için pudra şekeri

Yapılışı

170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir. Üstüne pudra şekeri serpilir.
Reklamlar

6 thoughts on “>Yeşil Kabaklı Kek

  1. >medura tadı nasıldı kekin?bir an hayal edemedim ıslak bir kek mi oluyor acaba?yarın misafirlerime yapacağım pastaya acaba bu keki mi kullansam dedim ama..bir de bardak 200 mllik mi?

  2. >Tadı güzel, kabağın tadı, kokusu hissedilmiyor. Kabağın ıslaklığı hissediliyor, elmalı gibi mesela. Tarçınlı ve cevizli kek tadında biraz ıslak bir kek oluyor.Evet, bardaklar da klasik 200 ml.lik bardak büyüklüğündeydi.

  3. >Çok ilginç bir kek. Ispanaklıyı biliyorum ama kabaklı çok değişik. Ellerinize sağlık.Yorumlarınız için teşekkür ederim.

  4. >Gayet güzel ve hafif bir kek. İçindeki kabaklar antep fıstığını andırıyor.NOT: Bilenler bilir de, bir hatırlatma yapayım. Bu tür pudra şekerli şeyleri buzdolabına koyunca pudra şeker kendinden geçiyor ve bütün süs kayboluyor, aklınızda olsun.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s