>Üzümlü Kek

>

Bu tarif, içinde yağ olmaması dolayısıyla pandispanya gibi bir kıvama sahip. Bunu baştan kabul ederek yapmak gerekiyor bence.


Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
1/2 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı


170 derecede 30-40 dakika pişirilir. Fotoğraftaki kekte üzüm miktarı 1 çay bardağı idi ve bence az geldi, ayrıca üzümlerin bir kısmını içine karıştırıp bir kısmını üstüne serpmek gerekiyor, çünkü yine şekilde görüldüğü gibi dibe doğru ilerliyorlar.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s