>Peynirli ve Kekikli Çörekler

>

Malzemeler

1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 veya 3 yumurtanın sarısı
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
aldığı kadar un

2 paket instant maya

eritilmiş tereyağı
250 gr. rendelenmiş çerkez peyniri
kekik, karabiber
üzerine sürmek için yumurta sarısı + çay kaşığının ucuyla maya + 1 tatlı kaşığı su

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edilir ve kabarması için bekletilir. Unlanmış bir tezgahta 38cmx50cm boyutlarında bir dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine tereyağı sürülür ve yarısına peynir rendesi, kekik ve karabiber serpilir, ikiye katlanıp 1-1,5 cm eninde şeritler halinde kesilir. Bu şeritler her iki ucundan ters yönde döndürülüp gül böreği gibi sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Yeşim Abla’nın forumda verdiği bir püften faydalanıp üstüne sürdüğüm yumurtya çok az suda eritilmiş toz mayayı ilave ettim, parlaklık ve renk veriyor.

Not: Tarifi buradan aldım.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s