>Nişastalı Kurabiye

>Malzemeler

250 gr. tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket nişasta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Tercihe göre kakao veya tarçın, ceviz

Yapılışı

Önce tereyağı ve pudra şekeri, sonra yumurtaları eklemek suretiyle bütün malzemeler yoğurulup çatlamaya ramak kalma noktasına kadar un eklenir. Tarçınlı olacaksa unla birlikte tarçın eklenir, ceviz eklenir ve 32 adet beze yapılır.

İki renkli yapılacaksa yarısına hamur ikiye ayrılıp yarısına kakao eklenir. Ebruli olacak şekilde elde yuvarlanır. 175 derecede pişirilir. Pembeleşmesi beklenmez.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s