>Kolay Su Böreği

>

Sodayla yapılabildiği gibi sütle de yapılabiliyor. Bir dahaki sefere makarnayla yapıp yayınlamayı düşünüyorum.

Malzemeler

5 adet yufka

2 yumurta

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

içi için peynir, maydanoz karışımı

Yapılışı

Yumurta, süt, yağ, yoğurt ve tuz bir kasede karıştırılır. (Koyu bir kıvamı varsa hafifçe su ekleyip sulandırılabilir)

Fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlayıp ilk yufka kenarları tepsiden dışarı taşacak şekilde tepsiye serilir. Diğer yufkalar ikiye bölünüp tepsiye buruşuk olarak serilir. Üçüncü yufkanın üzerine iç malzeme (peynir-maydanoz) koyulur. Dördüncü yufkadan sonra ilk yufkanın sarkan kısımları böreğin üstüne kapatılır. Beşinci yufkadan tepsi büyüklüğünde bir parça kesilip en üste bu parça serilir. Börek enine ve boyuna kare dilimler olacak şekilde dilimlenir. Sıvı harç böreğin her yerine gelecek şekilde paylaştırılır.

180C’de üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s