>Kaya Kurabiye

20160120kayakrby

Zengin içerik,  zengin lezzet ve klasik bir tarif.


Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)

3 yumurta

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı toz şeker

aldığı kadar un (4,5 su bardağı aldı)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya 

1 çay fincanı kuru üzüm,  incir,  kayısı karışımı

1 çay fincanı iri dövülmüş ceviz

üzerine serpmek için pudra şekeri (kullanılmayacaksa içine koyulan şeker miktarı arttırılabilir, 1 su bardağı mesela)

Yapılışı

Ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezelemeden tepsiye dizilir. 175 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Not: Tarifi buradan aldım. Kuruyemişleri göz kararı koydum, 1 su bardağından daha fazla olduğunu zannediyorum o yüzden çay fincanı yazdım. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s