>Havuçlu Kek

>

İçinde hiç yağ bulunmamasına rağmen havucun verdiği ıslaklık sayesinde kıvamı pandispanyaya benzemiyor, kendisi favorilerimdendir.


Malzemeler

5 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
çok az muskat rendesi

pudra şekeri

Yapılışı

Yağlanmış, unlanmış kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir. Üzerine pudra şekeri serpilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s