>Fındıklı Kurabiye

>Bu kurabiyenin bende şöyle bir hatırası var; margarin yerine tereyağı kullandığım ilk kurabiyedir. Annem ve ben neden bu kadar güzel olduğuna inanamamıştık, çünkü içinde çok farklı bir malzeme de yok. Sonra lezzetin ve aromanın sebebini bulduk: tereyağıymış 🙂

Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta (sarıları içine, akları üstüne)
6 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 – 1,5 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yapılışı

Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır (çok yumuşak olursa yayılacağını dikkate alalım), ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp önce yumurta akına sonra fındığa bulanır. 160 derecede pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s