>El Açması Börek

Börek hamurunun içine maya koyulduğunu ilk olarak eşimin pastacı dayısı olan Mehmet Dayımdan öğrenmiştim. Aslında o süt tavsiye etmişti ama ben ilk denediğimde evde yoğurt vardı, kullandım, güzel oldu, açılmış süt yoksa yoğurt kullanıyorum.

Malzemeler

1,5 su bardağı su (200 ml’den biraz daha büyük bir bardaktı)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
3 çay kaşığı toz maya
tuz
aldığı kadar un

İçi

çökelek / peynir / patates / ıspanak / kıyma / patlıcan vs…

Yapılışı

Hamur 30 dakika dinlendirilir. Bu ölçülerdeki bir hamurdan 9 beze çıkıyor. Teker teker unla açılıp içine yer yer sıvı yağ gezdirilir, harcı koyulup gül böreği veya kol böreği şeklinde tepsiye dizilir. Üstüne sıvı yağ sürülür. 200 – 220 derecede pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s