>Böğürtlenli Kurabiye

>Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
1 limon (veya portakal) kabuğu rendesi
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı (ya da reçeli)

Yapılışı

Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp şekil verilir, ortaları parmakla çukurlaştırılıp önce yumurta akına sonra fındık kırığına bulanır, 175-180 derecede pişirilir, çıkınca oklavayla ortasındaki çukurlar belirginleştirilir (veya pişmesi tamamlanmadan önce). Soğuduktan sonra ortasına marmelat dökülür.

Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s