>Banyolu Börek

>

Malzemeler


3 yufka

sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karışımı

beyaz peynir

maydanoz

1 yumurta sarısı


Yapılışı


Bir yufka masaya serilir, üzerine yağ sürülür, diğer yufkalar için de aynı işlem yapılır. Sigara böreği şeklinde parçalara bölünür (tercihen 12 dilim), hazırlanan içten koyulup sarılır. Su dolu bir kabın içine sarılan börekler batırılıp çıkartılıp kevgirde suyu süzdürülür ve yağlanmış tepsiye dizilip buzlukta veya buzdolabında dinlendirilmeye bırakılır.


Buzdolabında 45 dakika dinlenmesi yeterli, derin dondurucuya giriyorsa 3-4 saat beklemeli ki donsun, tabi günlerce de durmasında mahzur yok. Veya dolaba girmeden, hiç bekletmeden de pişirilebilir.


Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir ve 180 derecede ısıtılan fırında pişirilir.


Not: Tarifi buradan aldım.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s